Uptade från citroengen

herrooo. nu är vi på väg hem igen. axel fick sig en tröja och ett par skor och jag köpte två tröjor. efter vi hade vart på stan åkte vi över med båten och köpte lite smått och gott! jag har tagit ganska många bilder men dom får vänta som sagt. datorn har dött så jag skriver på pappas mobil, funkar lika bra faktiskt! Nu ska jag nog sätta mig till rätta, dricka min kaffe och somna in för att sedan vakna och dansa natten lång, eller något..

På väg mot Helsingborg!

Godmorgon
jag Axel och pappa sitter i bilen på väg ner mot Skåne, Helsingborg rättare sagt! Pappa ska jobba och jag och Axel ska gå i Helsingborg sen ta båten över till Danmark och gå där, det kommer bli mysigt. Jag åt precis frukost, mamma skickade med en matsäck. Jag åt en macka med sallad ost och gurka och till det en kopp kaffe och lite juice.
Jag vet inte riktigt vart vi är någonstans men den första biten fram till motorvägen är alltid seg sen går det faktiskt rätt fort. Fy vad kul det ska bli, Skåne är det bästa jag vet, men dte är allra bäst på sommaren.

Jag har med kameran men jag var så jäkla korkad och tog ut USB kabeln så antingen lägger jag in dom ikväll eller imorn, det beror på hur sent vi kommer hem och om vi ska hitta på något.


Kollage

Just nu sitter jag i skolan på foto lektion, vi gör kollage och det går bra i PS för en gång skull! Snart slutar vi, då ska jag hem och rida sen äta och bara ta det lugnt för den här veckan har jag varit flitig i skolan och kommit i tid varje dag.


..

Hans leende är nog dte roligaste jag vet!


Fjopp

Nu har jag inte skrivit på ett tag, igen.. Men jag har inget vettigt att skriva om. Nu sitter jag i skolan coh gör ingenting som vanligt, sen har vi multimedia lunch och till sist bild & form!

Jag gick upp i tid idag, fy vad lycklig jag var. Det är bra att Axel har börjat skolan för när han börjar åtta så gör jag med det och då kommer jag upp eftersom att han inte ligger kvar i den varma sängen. Idag gick jag upp fem i sju, åt frukost, duschade, sminkade mig, torkade mitt hår och klädde på mig. Jag var så nöjd, och eftrsom jag hann duscha så blev jag jätte pigg. Jag ska försöka fortsätta med den här vanan.

Igår var jag och red i ridhuset, på onsdag ska jag träna för på söndag ska jag tävla! Det ska bli jätte kul.
I helgen så var det lite fest, jag var trött men det var kul ändå. Och nu ska jag försöka skriva lite oftare, jag orkar aldrig sätta mig vid datorn typ men jag ska kämpa.

Det här är jag och Icon för ungefär 6 år sedan, fy ad jag saknar honom!

Fortfarande sjuk

Jag är fortfarande sjuk, det känns inte det minsta kul. Det känns som att man missar massa i skolan, fast jag vet att jag inte gör det och att det inte kommer bli några problem på måndag. Men ändå! Just nu sitter jag här vid datorn, hade egentligen tänkt äta frukost för jag är jätte hungrig men jag är inte sugen på någonting.. Det är det värsta som finns. Sen ska jag nog ta mig lite frisk luft med en ridtur i skogen, lyssna på musik och bara slappna av.

Ikväll ska Axel vara taxi så vi ska inte göra något särskilt, bara slappa. På lördag ska jag jobba en liten stund och sen på eftermiddagen ska jag åka och rida i ridhuset.

Nästa söndag så ska jag äntligen tävla, i Tidaholm! Det ska bli jätteroligt för det känns som att det vra hundra år sedan jag tävlade.


Sjuk

Jag är helt enkelt inte så intressant på vinterhalvåret så jag skriver inte så mycket roligt men jaja. Kalaset i söndags var roligt, god fisksoppa och en jättegod hallontårta. Fick även presenter, en bh och trosor och strumpor alltid bra att ha. På kvällen var jag och Axel ute och gick i en timme, det var väldigt skönt så vi ska försöka göra det så ofta vi hinner. Igår var jag i skolan, första dagen efter lovet är alltid tråkigt. Men igår kändes det inte så jobbigt. Jag hade egentligen tänk att vara hemma eftersom jag har jätte ont i halsen och mina halsmandlar har svullnat upp men jag gick ändå. På kvällen åkte jag och red i ridhuset, och det gick väldigt bra. Jag övar på min nya sits, det är inte helt rätt när man har ridit på ett sätt i 10 år!   När vi kom hem åkte jag och Axel in till stan och var ute och gick med matilda en timme sen åkte vi hem, åt och sov.

Idag så är jag hemma istället så att halsen ska bli bra, jag kan knappt svälja. Men jag hoppas det går över snart. Om min hals tillåter så ska jag rida sen. Och ikväll blir det nog ännu en promenad.

Axel har klippt sig idag med, hoppas det blev bra. Nu ska jag försöka äta.

Min ena hund håller mig sällskap.
 

Godmorgon

Nu ligger jag och Axel i sängen och kollar på tv. Om några timmar ska vi på kalas.

Igår var vi med Joel och åt och kollade på Bruce den allsmäktige. Sen åkte jag och Axel hem. Nu kommer jag inte på något mer att srkiva men det kommer nog sen. Imorn börjar skolan med, fy sjöen vad tråkigt..

Födelsedag

Här är bilderna från min födelsedag.
Morgonen började som sagt med champange.


Sen var det presentöppning!


Här är tvn jag fick, vi möblerade även om rummet jag och Axel!


Här är den andra delen av mitt rum.

Kalas i mellby

                          


Det är ingen vanlig dag för det är Axels födelsedag!

Jo mina kära vänner, jag jobbar idag igen. Sista dagen, sen ska jag ha riktigt lov! Igår tränade jag som attas, det var skönt. Ska bli kul att komma igång igen. Jag ska träna själv nu, sen i april eller något ska Joel hjälpa mig. Det kommer säkert bli jätte bra! När jag kom hem från träningen gjordejag och Axel majskolvar, snacka om att det var gott det måste man äta oftare. När vi hade ätit kom Tildis förbi en sväng, vi kollade på stockholm boggie. Jag hade aldrig sett den. När jag blev tillsammans med Axel hade jag inte sett pretty women eller dirty dancing, det blev jag mobbad för haha. Men det var mysigt.

Idag fyller Axel 21, grattis på dig! Ikväll efter att jag har varit på hoppträning så ska Joel bjuda mig och Axel på födelsedagsmiddag på Lai Thai! Efter det ska vi och kanske några till gå till skybar och ta en drink. Oj vad jag känner mig vuxen haha. Nu ska jag återgå till ingenting.

Såhär glad ser jag ut idag, haha herruegud.


Jag har blivit rånad

Nej det har jag faktiskt inte, jag har blivit så orånad som man bara kan bli..
ja mina kära vänner, idag händer det inte mcyket på stan. Jag sitter här vid datorn och har inte särskilt mycket att göra.. Jag dricker mest powerking, tuggar tuggummi och drar ett varv runt affären då och då. Men nu är det bara två timmar kvar sen ska jag äta majskolvar med smör och salt. Fy attans vad gott det är! Imorn fyller axel klutten 21 år. Jävla gamling!

 

Helt ofattbart

Jag har kollat på kalla faktas program om dunindustrin, det är hemskt! Polen, ungern och kina plockar nästan enbart från levade djur. En person plockar ungefär upp till 300 gäss om dagen. Och till ett duntäcke krävs det 75 fåglar, är det inte helt sjukt? I sverige är det förbjudet att plocka dun från levande djur för det klassas som grovt djurplågeri, men ändå tar folk in levandeplockat dun från andra länder. Vad är då meningen med att det ska vara förbjudet i Sverige? Dom flesta vet inte vart dunet kommer ifrån eller hur det är plockat, och vissa företag skäms för detta medans andra inte verkar bry sig. Jag fattar inte hur människor kan vara så jävla okänsliga! Om man går in på kalla faktas hemsida kan man kolla på det här programmet och se hur grymt det är. Och jag tycker att folk som vägrar kolla blundar inför sanningen och vill inte inse hur jävligt det är! Fåglarna plockas fyra gånger innan dom dör, sen slaktas dom och plockas en gång till. Undertiden dom plockas blir de tvångmatade för levern. Folk säger att om man plockar dunet rätt så känns det inget, det är bevisat att djur känner precis lika mycket som människor, därför har man framtagit bedövning även till djur! Dom här gässen som plockas får stora sår som är upp till 10cm långa och 10 cm breda, och detta sätter sig människorna och syr igen utan bedövning. Sen ligger fåglarna helt stilla som i koma för att dom är så uppstressade och plågade. HELT JÄVLA SJUKT, jag blir så arg.

Gå in på http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=729261&treeId=9023&renderingdepartment=2.757 och kolla själva!


Ikea erbjuder pengarna tillbaka

Nu erkänner Ikea att det förekommit plockning av levande fåglar bland deras leverantörer.
- Vi har varit på plats hos underleverantörerna, uppger Ikea i ett pressmeddelande på söndagen.

Efter Kalla faktas granskning av dunindustrin och de leverantörer som handlar med Ikea, agerar nu möbeljätten.


"Det stämmer - metoden förekommer"

- Våra egna undersökningar bekräftar att metoden att plocka fåglar levande förekommer i Ikeas leverantörsled i Kina, uppger företaget på söndagen.


Pengarna tillbaka

Världen över kan nu kunderna få pengarna tillbaka för dun och fjäderprodukter, som nyligen inhandlats på varuhusen.
Men några varor plockas inte bort från hyllorna.


18 år

Hejsan! Igår fyllde jag 18, inte illa pinkat va? Så nu kan jag göra vad jag vill, nej men jag kan gör a mycket i alla fall!. Igår gick jag och Axel ut och åt, jag beställde min första öl haha, jag var lite nervös. Men sen behövde jag inte ens visa legg, då blev jag arg!

I söndags firade vi min födelsedag, jag mamma pappa mormor morfar och Axel. Jag fick en jätte fin tv, jag blev förvånad för det hade jag ingen aning om. Och vart i sjöen har mina föräldrar gömt den undrar jag. Sen fick jag skor linne och massa småsaker till mitt rum. Av mormor och morfar fick jag ett par nya tävlingsbyxor och lite andra saker. Vi åt indisk mat och åt min tårta, choklad banan och grädde. Den är svingod!

Igår började jag dagen med två glas champange som jag fick serverat till sängen, det kändes vuxet och lite filmaktigt haha!

Jag ska lägga upp bilder från min födelsedag sen, för just nu jobbar jag och då är dte inte så himla lätt.

Såhär ser tvn ut i alla fall

Kul

Nu är det äntligen fredag, vilket innebär lov för min del! Och min 18års dag ska ju firas med, på måndag fyller jag hihi!
Men för att tjura lite så var den här skoldagen den värsta någonsin, kommer dit halv nio har vi någon lärare? Nej. Lektionen efter är inställd för att läraren är sjuk. Hejja, vi kommer dit halv nio när vi egentligen kunde kommit dit tio över två. Men våran klass ska alltid utsättas. Men jag tycker om dom, det gör jag.. klassen alltså! Nu ska jag hoppa in i duschen, sitta där i all evighet och sen åka in till stan där jag nog tillbringar kvällen med Axel och Joel. Men innan duschen ska jag ge hundarna mat.

Det här är nog den roligaste människan jag vet!


Bild och form

Nu ligger jag i Axels säng och skriver, han spelar tvspel så man får ju passa på! Idag har jag varit i skolan som vanligt, vi målade perspektiv på bild och formen och det gick sådär haha. Imorn börjar jag halv ett, känns inte så jobbigt! Sovmorgon för hela slanten.
Efter skolan idag gick jag och drack kaffe med Peter, och vi delade lite idéer om affären. Vi kanske ska ha en pysselkväll och måla butiken och måla lite bord och grejor. Men bara kanske.

Igår så var det inte direkt mycket att göra på jobbet, men jag hann i alla fall skriva klart samhällskunskapen! På kvällen red jag konditionsträning med Rappan, men idag får hon vila. Imorn är det kanske hoppträning, jag har inte bestämt mig för om jag ska hoppa över den och rida markarbete istället. Jaja, ikväll ska jag försöka vara vaken länge bara för sakens skull!
Ha en bra kväll era kattkorvar, speciellt Simone!

Såhär mina kära vänner, såser vi alltid ut. Speciellt Joel


Jobbar

Just nu sitter jag på jobbet! Jag är ledig idag för att jobba när Peter är på inköp. Det var typ en månad sen jag jobbade sist, men nu är jag här igen. Jag ska även jobba den 10e och 11e. Men idag får ni gärna komma in och hälsa på haha. Eftersom alla är i skolan och jobbar så kommer jag nog vara ganska ensam idag.

Igår var jag i Skara på träningshoppning, hoppade bana för första gången på jätte länge. Hoppade först 1m felfritt och sen 1.10m med ett litet skitpet med bakbenen. Rappan hoppade jätte bra och lyfte frambenen hur bra som helst igår, och hon var sjukt jäkla pigg så det var jätte kul. Sen efter det var jag och Axel på middag hos hans farmor och farfar, vi åt lax och färskpotatis. Sen var det ostbricka, tårta med kaffe och sist choklad. Jag har no aldrig varit så mätt i hela mitt liv!

Efter jobbet så ska jag åka och rida i ridhuset. Och på tisdag ska jag försöka hinna med att träna. Nu ska jag skriva på en samhällskunskap uppgift, det är lika bra att passa på.


Dun

Jag kollade precis på kalla fakta om dunproduktionen, jag tycker att det är hemskt. Inom EU är det förbjudet att plocka dun från levande djur men det görs ändå, och flera svenska företag använder sådant dun. Det är hemskt. Och som jag har skrivit förut om ank och gåslever, det händer med dom här djuren när dom har plockats ungefär 3-4 ggr. Det är rent djurplågeri, men det finns inget straff för dom som gör detta. Nästa vecka har dom varit i Kina och kollar upp dunproduktionen där, kolla det för det är hemskt. Nu vet jag att många som läser tänker att jag har en fjällräven jacka med dun, men det dunet är plockat från döda djur och dom är alltså inte plågade flera ggr om! Däremot ska jag sluta använda duntäcke och dunkuddar, för det har man ingen aning om vart det kommer ifrån.

Bilder från Kalla Faktas hemsida.
 

RSS 2.0